Laat gratis je messen slijpen

Zaterdag 29 september komt “de Jakke van Veusseleir” langs. Hij is nog een echte ambachtelijke messenslijper die gedurende de ganse namiddag in het shopping park gratis uw messen slijpt.

Vervlogen tijden … maar “Jakke van Veusseleir” brengt de herinnering en de nostalgie terug onder de mensen! Met een juweel van een scharensliep (uit 1932!) worden messen demonstratief geslepen. Omstaanders en omwonenden kunnen gratis laten slijpen. Tussendoor pakt Jakke uit met oude liedjes (zoals het slijperslied “Komt vrienden in de ronde”), zijn levensverhaal (“Op mijn klompen”) of zijn eerste reis naar Brussel (“Manneken Pis”). Alles wordt gebracht in een authentiek Kempens dialect. Jan is ook gekend als verslaggever van honderden wielerwedstrijden: hij is een culturele en literaire duizendpoot, vermakelijk voor jong en oud.

Kom langs en vergeet je messen niet.